maanantai 13. tammikuuta 2014

Rakkausostoshaaste 2014: Day 1

Moikka,

tänään starttasi Rakkausostoshaaste 2014, josta jo viime viikolla kerroinkin. Tarkoituksena on siis tutustua omaan ostoskäyttäytymiseen ja oppia valitsemaan määrän sijasta laatua. Olen pyrkinyt ahkerasti viime aikoina tekemään pidemälle kantavia valintoja ostosteni suhteen ja tämä haaste tuo tähän taatusti uutta näkökulmaa kestävän kulutuksen opetteluun. Kertauksen vuoksi otetaan säännöt vielä kerran esille:

  • Joka päivä on shoppailtava jokin tuote, joka on ollut ostoslistalla jo pitkään ja jota on hartaasti metsästetty.
  • Ostos saa olla seuraavista kategorioista: Upeat vaatteet, täydelliset kengät, rakkauslaukut, säväyttävät asusteet, kauniit korut, ylelliset kosmetiikkatuotteet ja ihanaiset kodin tuotteet.
  • Ostoksen hintarajaa ei sinänsä ole määritelty, mutta ehdoton sääntö on, että kompromissiratkaisua hinnan suhteen ei saa tehdä, eli esimerkiksi ostaa H&M:n korua, jos oikeasti haluaa Hermes-korun.
  • Viikossa saa halutessaan käyttää yhden ostosvapaan päivän, mutta siinä tapauksessa on tarjottava viikon päätteeksi ystävälle kuohuviinibrunssi.
  • Mukaan lasketaan myös nettikauppaostokset, joten ostetun tuotteen ei tarvitse olla fyysisesti kotiutunut jokaisena haastepäivänä.
  • Se kumpi ei keksi enää ostettavaa tai muusta syystä jättää ostoksen tekemättä, on häviäjä. Häviäjän rangaistuksena olkoon huonon shoppailijan häpeätitteli, hih :) ei mitään sen isompaa kuitenkaan.
 Haaste alkoi hienosti pakkaskelien saapuessa tänne Helsinkiin. Heräsin aamulla siihen ajatukseen, että mulla on ainoastaan viimevuotisia talviasusteita ja vaatekaappini kaipaisi pikaisesti päivitystä. Mulla oli ollut jo pitkään mielessä, että hankkisin talveksi jonkun ihanan kaulahuivin, joka lämmittäisi kovimmillakin pakkasilla. Olen aina ihastellut Acnen Canada -huivia ja värivaihtoehtoja kanssa pitkään painiskeltuani päätin, että haluan huivin värissä Grey Melange. Noh, helpommin sanottu kuin tehty! Huivi tuntui olevan ihan joka paikasta loppuunmyyty! Rupesimme ystäväni C:n kanssa heti soittelemaan eri tahoja lävitse, koska halusin ehdottomasti huivin kokoelmiini. Useamman puhelun jälkeen tärppäsi ja nyt minulle on kuin onkin saapumassa postitse ihana Acnen Canada -rakkauskaulahuivi haluamassani sävyssä. Mä rakastan näitä suuria ja muhkeita huiveja, joihin voi kietoutua kirpeän pakkaskelin yllättäessä tämän tyttösen! Myös materiaali on laadukasta 100% lampaanvillaa. Ehkäpä kotiutan jossain vaiheessa Canada-huivin vielä Navy Blue -sävyssä tai jopa vielä muhkeamman Acnen Alaska -huivin :)

Lähde: KLIK

Ahkeran huivinetsinnän kunniaksi päätin palkita itseni ja kävin huollattamassa ripseni. Onneksi ripsiteknikkoni suostui perumaan erään iltapäiväasiakkaansa, jotta pääsisin rentoutumaan. Bloggaaminen ja shoppailu on raskasta työtä ja 50 tuntia työtä blogin parissa viikon aikana kuvauksineen ja kirjoituksineen saa välillä tuntemaan olevansa niin loman tarpeessa. Ripsihuollon aikana sai onneksi edes pienen hengähdystauon arjen hälinästä. Otin tällä kertaa hieman pidemmät pidennykset ja minulle laitettiin 13-15mm ripsiä. Ihanaa kun näiden räpsyjen kanssa ei tarvitse kun meikkipohjan sekä sipauksen huulipunaa ja kehtaa jo availla aamulla ovea postipojalle :)

Onko teillä jo Acnen Canada Scarf?

Jannica-Emiliana

1 kommentti:

  1. Ihana! Sopis sulle tosi hyvin myös burgundyn värisenä!

    VastaaPoista