lauantai 21. joulukuuta 2013

Fitness-joulutortut

Moikkuli!

Ootte tykänneet tosi paljon mun reseptipostauksista, joten ajattelin nyt vielä ennen joulua kirjailla ylös reseptin mun terveellisiin fitness-joulutorttuihin! Perinteisissä joulutortuissahan on hiilareita ja rasvaa, joten mä olen kehittänyt reseptin, joilla tortuista saa terveellisempiä mausta tinkimättä! Aion leipoa näitä myös sukuaisille ja ystäville lahjaksi :)

Jannica-Emilianan fitness-joulutortut (4kpl)

4 munanvalkuaista
Makeutusjauhetta (esim stevia)
4 kuivattua luumua


Sekoita munanvalkuaiset ja makusi mukaan makeutusjauhetta. Aseta teflon-pannulle neliön mallinen kananmunanpaistorengas, kuten kuvassa:
 Lähde: KLIK

Kaada valkuais-makeutusjauheseos paistorenkaaseen ja paista, kunnes muna on täysin hyytynyt. Paistorasvaa ei tarvitse lisätä, jos käytössäsi on teflonpinnotteinen pannu. Jos sinulla ei ole paistorengasta, niin voit myös leikata paistamasi valkuaisen neliön muotoiseksi, mutta tällöin tarvitset enemmän valkuaisia hukkapalojen vuoksi.



Paiston jälkeen taittele muna samalla tavalla kuin taittelisit joulutortun (swastika-model)



Laita taitellun valkuaistortun päälle kuivattu luumu ja tadaa: näin meille on syntynyt ihana joulutorttu, joka on täynnä proteiinia, ilman lisättyä rasvaa ja sokeria. Tällä ohjeella voimme hyvällä omatunnolla nautiskella joululeivonnaisista :) Ja on taatusti yhtä hyviä kuin perinteiset voitaikinatortut! En huomaa itse juurikaan eroa.



Aiotteko kokeilla mun torttuohjetta vai meinaatteko sortua perinteisiin torttuihin?

-Jannica-Emiliana

5 kommenttia:

  1. Aivan mahtava ohje! Kokeilin heti. Muutin ohjetta hiukan: Silppusin luumut ja sekoitin ne raejuuston kanssa, koska halusin enemmän protskuja.

    VastaaPoista
  2. Eini: Ihanaa kun sait reseptistä inspistä kokeilla fitness-torttuja ja vähän vielä runsasproteiinisempana versiona! :) Tosta ei herkuttelu enää paremmaksi muutu!

    VastaaPoista
  3. Siis niin ihana postaus taas! Minulla on viime päivinä ollut niin hektistä, mutta tämä blogisi on kyllä täydellinen rentoutumis- ja pakopaikka arjesta. :)

    Niin ja tortut menee testiin välittömästi.

    Terkuin Hilcca tonttu

    VastaaPoista
  4. Herkullisen näköinen torttu ja niin kauniisti aseteltu tuon punaisen liina päälle! Pakko kokeilla reseptiäsi! :) Ehkä otan mallia Einistä ja lisään vähän raejuustoa että tulee enemmän protskua. :)
    T: Mimmu

    VastaaPoista
  5. Hilcca tonttu: Ihana kuulla, että käyt täällä rentoutumassa ja pakenemassa arkea <3 Hyvää joulua!

    Mimmu: Kiitos, kokeile ihmeessä! :) Raejuusto on mullakin to do -listalla. Iloista joulua!

    VastaaPoista